Hur är det att jobba som konsult på Captica?

Läs intervjuerna med våra konsulter Daniella och Lars

"Att jobba som konsult på Captica var ett smidigt sätt för mig att komma in på arbetsmarknaden och börja bygga min karriär."

Namn: Daniella
Roll: Social Media Specialist
Företag: Foreo

Vad var det som fångade intresset på Captica? Hur har resan sett ut?
Det började med att min vän såg en annons där Captica sökte en junior marknadsföringskonsult till ett skönhetsföretag och sa “Men gud, ska inte du söka det här? Det verkar vara precis det du vill jobba med!”. Så jag skickade in min ansökan på kvällen, och dagen efter ringde de och jag fick komma på intervju... och så fick jag jobbet! Nu har jag varit konsult i två år och jobbar idag som Social Media Specialist på samma företag och jag trivs superbra!

Hur ser en vanlig dag ut för dig?
Oj, det är jätteolika. Det har varit allt från att arrangera PR-events i alla nordiska länder och att jobba med influencerkampanjer till att ordna middagar och andra evenemang. Men framför allt jobb med sociala medier och influencers.

Vad är mest motiverande med att jobba som Social Media Specialist?
Det mest motiverande är att det är så ombytligt. Det är även därför det är svårt att svara på vad man gör under en dag för att det är så olika. Ena sekunden kan man pyssla och blåsa upp ballonger till ett utskick, andra sekunden planerar man stora influencerkampanjer.

Vad är det bästa med att jobba på Captica?
Fördelen är just tryggheten. Man har alltid någon man kan ringa i och med att man har en kontaktperson, man vet att lönen kommer och det är lätt att registrera när man till exempel är sjuk eller vill ansöka om ledighet. Att jobba som konsult på Captica var ett smidigt sätt för mig att komma in på arbetsmarknaden och börja bygga upp min karriär.

"Captica finns alltid tillgängliga om det är något jag vill diskutera eller fråga om och stöttar mig i rollen som konsult"

Namn: Lars
Roll: HMS-koordinator
Företag: Bring

Vad var det som fångade intresset på Captica? Hur har resan sett ut? Våren 2016 hade jag precis blivit arbetslös då jag såg en annons där Captica sökte en HMS-Koordinator till Bring. Jag blev snabbt kallad till intervju. Jag och Anders på Captica hade ett väldigt bra samtal där jag gick vidare och var på en intervju hos Bring några dagar senare och veckan efter skrev i kontrakt.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?Tjänsten som HMS-koordinator är väldigt varierande, ingen dag är den andra lik. Jag arbetar med rutiner, skyddsronder, arbetsmiljö och säkerhet. Även om jag har en grundplanering för vad jag ska göra under dagen så händer det ofta att man får ändra pga att något inträffar som gör att man måste prioritera om sin dag. Samtidigt är det ett väldigt fritt och roligt jobb.

Vad är mest motiverande med att jobba som konsult för Bring och Captica?  Frihet under ansvar, jag är Capticas ansikte mot Bring och det jag levererar hos Bring påverkar hur Bring ser på Captica. De varierande arbetsuppgifterna och arbetskamraterna är det jag uppskattar mest.

Vad är unikt/det bästa med just Captica? Då detta är min första erfarenhet att arbeta som konsult så har jag inget att jämföra med men det jag uppskattar är den raka och öppna dialog jag har med Anders på Captica. Han finns alltid tillgänglig om det är något jag vill diskutera eller fråga om och stöttar mig i rollen som konsult. Captica har även en bra dialog med Bring där man fokuserar på bästa lösningarna för både kund och konsult. .

 

 

Är du också intresserad av att bli konsult på Captica?

Se våra pågående uppdrag här eller connecta med oss för att hålla dig uppdaterad om kommande möjligheter.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor